Alte proiecte

Campania "Saptamanile eTwinning 2010"

Institutul de Stiinte ale Educatiei

eTwinning Romania

www.etwinning.ro

Campania "Saptamanile eTwinning 2010" Ca in fiecare an, in perioada 1-31 octombrie 2010, in scolile din Europa, se desfasoară campania Saptamanile eTwinning.

La nivel european, centrul de coordonare eTwinning va lansa cateva actiuni specifice. Pentru mai multe informatii, accesati: www.etwinning.net.

La nivel national, Institutul de Stiinte ale Educatiei impreuna cu Centrul pentru Inovare in Educatie (Centrul eTwinning in Romania), organizeaza, in cadrul campaniei Saptamanile eTwinning, urmatoarele activitati si competitii:

1. Curs online pentru cadre didactice cu experienta in derularea parteneriatelor eTwinning Cursul va fi lansat in a doua parte a lunii octombrie pe platforma www.iteach.ro. Se va adresa cadrelor didactice cu experienta in derularea proiectelor eTwinning si in utilizarea noilor tehnologii.

2. Doua ateliere eTwinning pentru cadre didactice din Bucuresti si din judetul Ilfov Atelierele se vor desfasura pe 23 octombrie 2010, la Scoala 195 si vor fi sustinute de prof. Irina Vasilescu, ambasador eTwinning. Primul atelier se va desfasura de la 9.00 la 12.00, iar cel de-al doilea intre 13.00-16.00, in Laboratorul de informatica al Scolii 195 Bucuresti. Numarul de participanti este limitat, iar selectia se va realiza pe baza urmatoarelor criterii: - motivatia participarii - experienta redusa in proiecte eTwinning (nu mai mult de 6 proiecte) - competente de utilizare a TIC - calitatea de membru inregistrat pe portalul eTwinning.net pana la 1 oct.2010. Cadrele didactice care doresc sa se inscrie sunt rugate sa trimita un mesaj pe adresa: etwinning2010cursuri@yahoo.com, pana la 6 octombrie 2010, ora 15.00. Mesajul va contine o descriere succinta a motivatiei inscrierii la curs, numarul de proiecte in care ati participat pana acum, scurta descriere a competentelor TIC (ce instrumente / aplicatii folositi).

3. Competitia “Proiectul lunii” Proiectele inregistrate de cadre didactice din Romania (in calitate de initiator) pe parcursul lunii octombrie vor intra in competitia "Proiectul lunii octombrie". Criterii de evaluare: - originalitatea proiectului; - ingeniozitatea activitatilor sau produselor pe care le propune - gradul de implicare a elevilor in activitatile propuse - proiectul sa fie inregistrat in intervalul 1-31 octombrie, de catre un cadru didactic din Romania (in calitate de fondator) * - complexitatea proiectului si potentialul de colaborare intre parteneri. * Un cadru didactic poate inscrie un singur proiect in competitie. Campania se adreseaza tuturor cadrelor didactice din Romania inscrise in Actiunea eTwinning inainte de 1 oct. 2010. Premiul acestei competitii consta intr-un certificat si o camera web.

4. Competitia "eTwinning pe portativ" Elevii si cadrele didactice sunt invitati sa compuna/ sa adapteze, sa interpreteze si sa inregistreze audio sau video un cantec eTwinning. Fisierul audio se va trimite prin email la adresa eTwinning2010cantec@yahoo.com, impreuna cu informatii privind numele cadrului didactic coordonator si numele scolii pe care o reprezinta. Fişierul video trebuie incarcat pe www.youtube.com, iar link-ul la acesta, precum si numele cadrului didactic coordonator si numele scolii pe care o reprezinta trebuie trimise prin email, pe adresa mentionata anterior. Data limita pentru trimiterea link-ului: 5 noiembrie 2010. Vor fi acordate 5 premii constand in materiale promotionale eTwinning. Acestea vor fi expediate prin curier dupa 20 noiembrie, pe adresele scolilor castigatoare. Cel mai reusit cantec va putea fi valorificat in videoclipul care se prezinta la Conferinta eTwinning 2011 de la Budapesta. Un cadru didactic poate participa cu un singur cantec in competitie. Criterii de evaluare: - Implicarea elevilor - Originalitate, ingeniozitate (in ce priveste linia melodica si versurile) - Potentialul de valorificare ulterioara a cantecului in cadrul Actiunii eTwinning (de ex., potentialul de a deveni un imn al actiunii)*

* Participarea la competitii este voluntara. Materialele realizate si trimise in cadrul competitiei pot fi utilizate de NSS Romania in activitatile sale de diseminare.

Notă: Dintre cadrele didactice care au aplicatii de calitate, NSS va putea selecta participanti la Conferinta eTwinning sau la atelierele europene care vor fi organizate in anul 2011.