Alte proiecte

Noutati European Label

 

 

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale lansează ediţia 2010 a European Language Label – Certificatul European pentru proiecte inovatoare şi creative desfăşurate în domeniul predării şi învăţării limbilor străine.

Orice ini

ţiativă inovatoare în domeniul limbilor străine este eligibilă, indiferent de sursa de finanţare sau de vârsta celor care studiază. Certificatul European poate fi decernat proiectelor care abia s-au finalizat, celor care sunt în curs de implementare sau proiectelor a caror implementare este iminentă şi bine pregătită. Nu sunt eligibile proiectele finalizate în totalitate şi ale căror rezultate nu se mai aplică, precum şi activităţile curente de predare/învăţare a limbilor străine.

Termenul limita pentru candidaturile European Label 2010 este 15 decembrie 2010.

Dosarele de candidatura vor fi trimise la adresa:

European Language Label Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

Calea Serban Voda nr. 133, et. 3

Bucuresti, sector 4, cod 040205

• Dosarul de candidatura va trebui sa contina formularul (in limba romana) completat in doua exemplare, precum si cate un exemplar din produsele proiectului.

Dosarele care contin un singur exemplar al formularului vor fi declarate ineligibile.

• Prioritati europene European Language Label 2010:

1. Invatarea limbilor straine in comunitate - Muncitorii, studentii straini, imigrantii si turistii ajung in comunitatile locale cunoscand in mica masura sau chiar deloc limba nationala. Comunitatile trebuie sa ajute aceste grupuri sa aiba acces la servicii si sa le asigure integrarea usoara in viata comunitara.

Cum? De exemplu, punandu-le la dispozitie informatiile de baza in mai multe limbi; organizand activitati care promoveaza limbile si culturile comunitatilor; folosirea celor care cunosc mai multe limbi ca mediatori culturali sau interpreti. Vor fi premiate proiectele care se adreseaza nevoilor mai multor grupuri lingvistice si care asigura o comunicare intre acestea si comunitatea gazda.

2. Limbile straine ca pregatire pentru piata muncii - Abilitatile lingvistice si interculturale sporesc sansele de a obtine un loc de munca mai bun. Persoanele care cunosc mai multe limbi straine au o gama mai larga de oferte, inclusiv in strainatate.

ATENTIE! Prioritatile se traduc in puncte "bonus" acordate candidaturii la evaluare.

Candidaturile care nu se incadreaza in prioritati NU VOR FI declarate ineligibile si au toate sansele de a fi selectate pentru a primi certificatul European Language Label.

Priorit

ăţi europene European Language Label 2010:

Înv

Limbile str

ăţarea limbilor străine în comunitate ăine ca pregătire pentru piaţa muncii

Prioritate na

ţională European Language Label 2010:

Limbile str

ăine şi incluziunea socială