Alte proiecte

Concursul şcolar pan-european U4energy

Comisia Europeană a lansat in septembrie 2010 un nou concurs şcolar pan-european intitulat “U4energy”. Acesta are ca scop promovarea optimizării consumului de energie în întreaga Europă. Concursul se adresează cadrelor didactice şi elevilor din 31 de ţări europene şi urmăreşte recompensarea celor mai bune practici de eficientizare a consumului de energie din şcoli.

Concursul “U4energy” reprezintă o oportunitate unică pentru profesori de a demonstra că economisirea energiei şi protejarea mediului pot deveni activităţi şcolare plăcute. “U4Energy” reprezintă o iniţiativă a Comisiei Europene, finanţată prin programul “Energie inteligentă pentru Europa”.

Pentru mai multe informaţii despre proiectele în domeniul educaţiei pentru energie, vă rugăm să accesaţi: http://ec.europa.eu/intelligentenergy.

Promovarea acţiunii de conştientizare în rândul elevilor a necesităţii economisirii energiei prin schimbarea comportamentului de zi cu zi se regăseşte în multe aspecte din programa şcolară formală. Tema se adaptează studiului practic şi calculului teoretic precum si interpretarii artistice, culturale şi ştiinţifice.. Începând cu septembrie 2010, portalul U4energy vă invită să trimiteţi lucrări pentru trei concursuri diferite. Acestea urmăresc creşterea eficienţei energetice în şcoli prin adoptarea de către profesori şi elevi a unor măsuri de optimizare a consumului de energie.. Profesorii şi elevii pot decide să participe la una sau mai multe categorii. Se recomandă cadrelor didactice să consulte termenii şi condiţiile înainte, pentru a identifica modalitatea optimă de a integra concursul U4Energy în programa şcolară.

Proiectul se desfasoara in intervalul septembrie 2010-mai 2011, iar concursurile, despre care gasiti detalii pe site, sunt:

• CATEGORIA A: Măsuri privind eficienţa energetică la şcoală

• CATEGORIA B: Acţiuni pedagogice de sensibilizare în ce priveşte educaţia energetică

• CATEGORIA C: Cele mai bune idei şi acţiuni pentru o campanie de creştere a gradului de conştientizare C

oncursul şcolar “U4Energy” este administrat de European Schoolnet în numele Comisiei Europene.

Adresa web: http://www.u4energy.eu/web/guest/home

Florina Serbu, Consilier pedagogic

U4energy florina@city.eforie.ro

Document atasat: