Alte proiecte

Les traditions populaires - une entrée interculturelle - Reuniune proiect

Les traditions populaires - une entrée interculturelle - Reuniune proiect

Grupul Scolar Regina Maria Dorohoi a fost reprezentat la reuniunea de proiect din cadrul Proiectului Multilateral Comenius, Les traditions populaires - une entrée interculturelle, nr. de referinţa COM-11-PM-866-BT-BG, nr. LLP Link 2011-1-BG1-COM06-04935 5 finanţat de Uniunea Europeana în cadrul Programului de Invăţare pe tot Parcursul Vieţii (Longlife Learning Programme 2007-2013) de 4 elevi, Pascu Chifu Silvia, Apetria Stefan, Aioanei Mircea, Groza Isabela , si 4 cadre didactice, Damaschin Petru, director adjunct, Foca Alina, profesor Limba Romana, Andrioae Viorel, prof. Informatica, Ciobanu Iluca Cristina, Limba Franceza, coordonator proiect. Reuniunea de proiect s-a realizat, conform calendarului de activitati, in perioada 06.11.2011 – 11.11.2011 la Liceul Profesional Atanas Burov din localitatea Silistra, Bulgaria, coordonator al parteneriatului scolar. Activitatile s-au desfasurat incepand de luni, 6 noiembrie pana vineri, 11 noiembrie.

Am participat la o serie larga de activitati precum: prezentarea partenerilor, prezentarea scolii, a orasului si a tarii fiecarui partener, masa rotunda cu tema „Obiceiuri si traditii”, conferinta in prezenta oficialitatilor de la Primaria si ISJ Silistra, prezentarea sistemului de invatamant, concurs pentru alegerea logo-ului proiectului din propunerile realizate de fiecare scoala si postate pe blog. Ni s-au prezentat scoala si orasul Silistra, din perspectiva istoriei, a religiei si a traditiilor prin Muzeul Etnografic si Muzeul de Istorie, Catedrala si Biserica Ortodoxa a orasului. Elevii din tarile partenere au petrecut o dupa-amiaza in familiile elevilor bulgari.

Am realizat o expozitie cu numele „Masa traditionala”, fiecare partener incercand sa puna amprenta tarii pe care o reprezinta atat prin aspect, obiecte traditionale cat si prin produse culinare. Elevii au purtat costume nationale si au prezentat atat produsele de bucatarie (nume, reteta, istoric) cat si elementele traditionale prezente la masa si elementele componente ale costumului national. S-a realizat o seara de dansuri si cantece traditionale din fiecare tara la care au participat elevii din tarile partenere imbracati de asemenea in costume nationale in care au aratat celorlalti dansuri specifice fiecarei tari.

In ultima zi a Reuniunii de proiect s-a discutat despre stadiul activitatilor, s-au creionat cateva modalitati de realizare a acţiunilor viitoare din cadrul parteneriatului, s-au fixat date tehnice privind realizarea produselor din proiect cat si a următoarelor Reuniuni de proiect.

Coordonator proiect,

Prof. Ciobanu Iluca Cristina