Comenius

Reuniune de proiect "Energy future of my town" - martie 2012

Reuniune de proiect Comenius, Nr. de referință 10-PM-690-BT-PL, Grupul Școlar Petru Rareș Botoșani

În perioada 12-16 martie 2012 a avut loc cea de a șaptea reuniune din cadrul Parteneriatului școlar - Proiect multilateral Comenius ”Energy future of my town”. Reuniunea a avut loc în Turcia, la Kdz. Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi.

La reuniune au participat cadre didactice și elevi din cele patru țări partenere în proiect (Polonia - țara coordonatoare, România, Lituania și Turcia). De la Grupul Școlar ”Petru Rareș” Botoșani au luat parte la reuniune două cadre didactice: Sposub Marius (profesor de geografie) și Stoica Iulian (profesor de matematică).

În prima zi a reuniunii au avut loc următoarele activități: prezentarea participanților din cele patru țări, sumarul activităților derulate până acum, o activitate inedită de învățare a limbilor străine vorbite în proiect (engleză, poloneză, română, lituaniană și turcă). După-amiaza, participanții au vizitat liceul din Turcia și situl arheologic Cehennemağzı, cunoscut și sub numele de Peștera de la Acheron sau Valea lui Akheron. În cea de a doua zi au avut loc prezentări ale elevilor cu tema: Cele mai periculoase lucruri care ne poluează casele și orașele. Tot în cea de-a doua zi, participanții au completat și discutat un chestionar cu titlul "Ești și tu un erou al mediului înconjurător?"  După-amiaza, participanții s-au întâlnit cu autoritățile locale, cu care au discutat despre proiectele acestora în domeniul energiilor alternative, reducerea consumului de energie în orașele mari, poluarea orașelor și soluții energetice pentru reducerea acesteia. În cea de a treia zi, gazdele au organizat vizite de documentare la o stație de biogaz, o moară pe apă și o fabrică de panouri solare, unde participanții au putut vedea efectiv cum se construiesc aceste dispozitive și cum funcționează. În cea de a patra zi a reuniunii au avut loc sesiuni de lucru la proiect, activități practice de realizare a jucăriilor solare, o expoziție cu produse ale proiectului, discuții pe teme conexe proiectului, iar în final, o sesiune de evaluare a reuniunii, precum și stabilirea detaliilor legate de pregătirea ultimei etape a proiectului, care se va concretiza în luna mai la reuniunea organizată de țara coordonatoare la Lubsko, în Polonia.