Comenius

A patra reuniune de proiect Comenius - Scoala cu clasele I-VIII Dorobanti

A PATRA REUNIUNE DE PROIECT COMENIUS, ŞCOALA PRIMARĂ WIDDEN, GLOUCESTER ŞI ŞCOALA PRIMARĂ LANDSCORE, CREDITON, REGATUL UNIT, 6-11 martie 2012 - Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene

În perioada 6 – 11 martie 2012, a avut loc la Şcoala Primară Widden, Gloucester şi Şcoala Primară Landscore, Crediton, Regatul Unit, a patra reuniune de proiect Comenius „Arts in Action ” (Integration, Communication and Co-operation Through the Arts), nr. de referinţă: COM-10-PM-681-BT-UK, la care au fost prezenţi parteneri din România, Anglia, Franţa, Italia, Bulgaria, Polonia, Suedia şi Turcia.

De la şcoala noastră au participat responsabilul de proiect prof. Cristina Nechifor şi prof. înv. primar Doroftei Gabriela. În data de 7 martie 2012 ne-am deplasat la Universitatea Gloucester, la Festivalul internaţional Shakespeare, organizat de Şcoala Primară Widden, Gloucester şi Royal Shakespeare Company, la care au participat toate şcolile primare din Gloucestershire şi elevi de la partenerii din Franţa şi Bulgaria.

Pe 8 martie 2012 am vizitat Şcoala Primară Widden, Gloucester, am cunoscut cadrele didactice şi elevii care aparţin a 37 de naţionalităţi, o parte din parteneri au primit cutii culturale, iar elevii ne-au pus întrebări despre şcolile noastre, ale partenerilor aflaţi în vizită. În data de 9 martie am vizitat Şcoala Primară Landscore, Crediton, unde am primit o cutie culturală în care copiii ne-au dăruit diverse obiecte realizate şi mesaje scrise de ei pentru elevii români. În a doua parte a zilei am prezentat activităţile realizate în semestrul III conform planului de acţiune.

Fiecare partener a dăruit celorlalţi 8 parteneri câte o piesă pentru quiltul Comenius care urmează a fi asamblat de fiecare partener şi expus alături de celelalte obiecte realizate în cadrul proiectului într-o expoziţie la care va fi invitată comunitatea. Sâmbătă, 10 martie am participat la planificarea pentru semestrul IV şi ultimul al proiectului, motiv pentru care s-au pus în discuţie atât finalizarea activităţilor şi produselor proiectului stabilite în formularul de aplicare cât şi modalităţile finale de evaluare ale proiectului. În a doua parte a zilei am vizitat oraşul Exeter: muzeul, catedrala.

Reuniunea finală a proiectului va avea loc în perioada 31 mai – 5 iunie 2012, la Cagli, Italia. Conţinutul materialului reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului.

AN şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.

Responsabil proiect,

Prof. Cristina Nechifor