Comenius

Proiect Comenius “Teaching Throug Art (Să învăţăm prin artă)”

Grădiniţa cu program prelungit nr. 22 Botoşani

Proiect Comenius “Teaching Throug Art (Să învăţăm prin artă)”

A 2-a Reuniune de proiect: Radzionków, Polonia, 19-23.03.2012

Reprezentantii fiecarei scoli au pregatit cate o prezentare despre realizarile din cadrul proiectului. Toti profesorii au aratat modalitatile prin care copiii, inpreuna cu profesorii, au realizat obiectivele proiectului. In cadrul prezentarii, profesorii au aratat cate putin din munca pe care copiii au realizat-o pana acum in timpul orelor de arta:

- Dictionar

Una dintre sarcini, asupra careia am fost toti de acord a fost aceea de a creea un dictionar international. Fiecare tara trebuie sa introduca cuvintele in limba ei nativa pana la sfarsitul proiectului (mai 2013).

- Logo

O alta sarcina a fost sa alegem logo-ul proiectului. In fiecare scoala, profesorii au organizat un concurs pentru alegerea logo-ului si au adus in Polonia cateva dintre lucrari. Dintre aceste lucrari( au fost peste 30) toti profesorii au votat si am ales un singur logo- acesta a fost realizat de copiii din Lituania.

- O alta videoconferinta pe Skype

Cum utilizarea internetului in derularea proiectului este de o importanta cruciala, se va organiza inca o videoconferinta. Partenerii de la prima videoconferinta sunt Polonia- Lituania, Italia-Grecia, Franta-Romania, Slovenia-Spania, Bulgaria-England, iar pentru urmatoarea videoconferinta sunt: Lituania-Franta, Anglia- Slovenia, Grecia-Polonia, Italia-Romania, Bulgaria-Anglia). Termenul limita pentru videoconferinta este 30 aprilie 2012.

-Utilizarea internetului si website-ul proiectului

Profesorul coordonator Jesus Ortuno ne-a explicat si aratat cum sa editam website-ul si sa adaugam informatiile necesare. Toti profesorii trebuie sa puna pe website informatii precum:

                  - Agenda sedintei ( entru tarile gazda: Polonia, Italia, Franta si Grecia)

                 - Fotografii - Cuvintele in dictionar

                 - Logo-ul proiectului

                 - Orice informatii importante legate de proiect.

- Schimb de picturi-detalii

S-a decis ca in a 4-a mobilitate (Italia, noiembrie 2012) profesorii din fiecare tara sa aiba cate 9 picturi diferite de la un artist ales. Cele 9 picturi vor fi distribuite celor 9 parteneri.