Alte proiecte

European Language Label 2012 - Festivitatea de premiere

European Language Label 2012 - Festivitatea de premiere

European Label - Certificatul European pentru proiecte din domeniul predarii si invatarii limbilor straine - este o initiativa a Comisiei Europene care isi propune sa evidentieze si sa recompenseze cele mai inovatoare si creative proiecte din acest domeniu.

Lansata in anul 1998 in tarile membre ale Uniunii Europene, actiunea s-a bucurat de un real succes, fapt ce a determinat Comisia Europeana sa o extinda si in tarile aflate in curs de aderare.

Proiectele selectionate primesc un certificat semnat de Comisarul European pentru Educatie, Formare, Cultura si Multilingvism, si de Ministrul Educatiei si Cercetarii din tara noastra.

Descrierea proiectelor premiate poate fi consultată pe site-ul ANPCDEFP: http://www.llp-ro.ro/llp.php?id=50&d=55&menu=29

In data de 24 septembrie 2012, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din România (Bucureşti), a avut loc premierea European Label 2012. Au luat cuvântul domnul Niculae Idu, șeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, doamna Monica Calotă, director ANPCDEFP, alţi reprezentanţi ai partenerilor.

Cu aceeaşi ocazie a fost lansată „Publicaţia European Language Label”, ediţia 2012, care va cuprinde texte de Mircea Cărtărescu şi Markó Béla, în original şi în traducere.

Au fost premiate cinci proiecte la nivel naţional, dintre care amintim proiectul Comenius Regio „New Ways in English Language Teaching Through Sharing Experiences – New Elt”, derulat de Casa Corpului Didactic Botoşani.

Distincţiile individuale European Language Label 2012 au fost acordate astfel:

- Prof. Elena Irimescu - Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 “Grigore Antipa” Iaşi – învăţământ preuniversitar

- Prof. Cristina Anca Colibaba – Iaşi.

In Romania, certificatul European LABEL se acorda anual.