Alte proiecte

COMunicat final LINGUAFEST

Salut! ¡Hola! Hello! Bonjour! Hallo! Învaţă o limbă străină! Exprimă-te pe înţelesul tuturor!

În perioada 24-26 septembrie 2012, Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE), Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, Primăria Municipiului Bucureşti, ArCuB şi centre din reţeaua EUNIC care îşi desfăşoară activitatea în România, a organizat o serie de activităţi dedicate Zilei europene a limbilor în cadrul evenimentului „LinguaFEST – 2012”.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în data de 24 septembrie, începând cu ora 10:00, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Au luat cuvântul domnul Niculae Idu, șeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România; doamna Christiane Gertrud Cosmatu, subsecretar de stat, Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice; doamna Monica Calotă, director ANPCDEFP; domnul Emanuel Alecsandru Papagheorghiu, director executiv - Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism din Primăria Municipiului Bucureşti, alţi reprezentanţi ai partenerilor.

A urmat ceremonia de acordare a premiilor European Language Label (Certificatul lingvistic european) pentru proiecte creative şi inovatoare în domeniul predării şi învăţării limbilor străine şi a distincţiilor individuale European Language Label. Cu aceeaşi ocazie a fost lansată „Publicaţia European Language Label”, ediţia 2012, care cuprinde texte de Mircea Cărtărescu şi Markó Béla, în original şi în traducere.

În zilele de 25 şi 26 septembrie, publicul larg a fost invitat să participe la Festivalul de teatru şcolar multilingv găzduit de Centrul de Proiecte Culturale ArCuB, precum şi la alte activităţi organizate în pasajul Universităţii. Pe parcursul celor două zile de festival, în foaierul Centrului ArCuB, au fost amenajate standuri de promovare a diversităţii culturale şi lingvistice a Europei, cu sprijinul institutelor culturale participante şi al minorităţilor naţionale prezente la eveniment.

Document atasat: