Alte proiecte

„CULORILE VÂRSTEI” - Şcoala Gimnazială Truşeşti

„CULORILE  VÂRSTEI” - Şcoala  Gimnazială Truşeşti

In data de 23.11.2012 ,ora 10.30, la Centrul de Documentare şi Informare din Şcoala Gimnazială Truşeşti a avut loc activitatea „CULORILE VÂRSTEI” .

Activitatea face parte din programul dedicat săptămânii Festivalului Naţional al Şanselor Tale şi a Anului European al Îmbătrânirii Active şi a Solidarităţii între Generaţii şi a fost un dialog activ între generaţii, având ca subiect “copilăria” şi “şcoala”.

Obiectivul acestei activităţi a fost acela de a crea condiţiile necesare pentru înţelegerea modului în care vârstnicii contribuie la viaţa societăţii şi consolidează solidaritatea.

Cu acest prilej, elevii clasei a III a, îndrumaţi de prof.înv.primar – Găluşcă Erica şi documentarist – Brînduşa Cărbunaru, au invitat un grup de persoane vârstnice din comunitate şi de la Căminul de Bătrâni din Truşeşti să participe la un schimb de opinii. Elevii au pregătit întrebări pe care le-au adresat acestora şi, la rândul lor, şi aceştia au adus un chestionar. Curiozitatea copiilor a fost legată de experienţa îmbătrânirii, exprimându-şi punctele de vedere despre activităţile lor preferate.

De asemenea, au dorit să afle multe despre copilăria lor, precum şi despre viaţa din trecut şi din prezent. Vârstnicii au adus fotografii ce surprindeau aspecte din trecutul lor , jucării si obiecte, jocuri şi cântece care ilustrau povestea vieţii.

Toate acestea i-au ajutat să descopere o epocă diferită de cea în care trăiesc ei acum. Activitatea s-a încheiat cu un mic program artistic, după care şi-au exprimat impresiile, reciproc.