Comenius

“Natural Beauties of European countries” - Liceul Teoretic “Grigore Antipa” Botoșani

Liceul Teoretic “Grigore Antipa” Botoșani este partener în proiectul școlar multilateral Comenius “Natural Beauties of European countries” ce se desfașoară în perioada 1 august 2012- 31 iulie 2014. Proiectul este coordonat de MEZITLI ANADOLU IMAM HATIP LISESI din Mersin, Turcia și reuneste parteneri din 8 țări europene : România, Polonia, Slovacia, Italia, Grecia, Ungaria, Cehia care și-au propus ca în decursul celor doi ani de proiect să coopereze în vederea atingerii obiectivului principal al proiectului și anume conștientizarea culturii și tradițiilor europene, cunoașterea frumuseților naturale, istorice și arheologice specifice fiecarei țări.

Prima reuniune de proiect a fost găzduita de institutia coordonatoare din Turcia și s-a desfasurat în perioada 12-16 noiembrie 2012. Astfel, dupa perioada de corespondenta purtata am avut ocazia ca echipa de proiect, cât si ceilalti reprezentanți din instituțiile partenere participante, profesori și elevi, să facem cunoștință și să stăm la masa dezbaterilor. Din partea Liceului Teoretic “Grigore Antipa” Botosani au participat doi profesori si doi elevi.

Programul celor 5 zile de lucru a fost foarte bine structurat și corelat cu obiectivele vizate de proiectul nostru. În acest sens, au avut loc vizite de lucru. În scoala gazda, ne-am familiarizat cu sistemul educational turc, am purtat discutii legate de modul de desfașurare a orelor de curs (orar, pauze), sistemul de notare și evaluare care se îinregistreaza și arhiveaza într-o baza de date la nivel national si care poate fi accesata cu ușurinta de către profesori, elevi, părinti. Tot despre sistemele educationale din celelalte țări partenere am discutat si în cadrul unei activităti ce a vizat prezentarea și promovarea specificului activitatilor educative curriculare si extracurriculare la nivelul fiecărei unități.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius, componentă a Programului de Invațare pe tot Parcursul Vieții. Informațiile furnizate în acest material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agentia Natională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

Responsabil de proiect,

prof. Petronela Colbea