Comenius

Vizita de lucru - proiect de parteneriat scolar bilateral Comenius ”Implementarea activismului european prin cariera si multilingvism”

In perioada 10-16 februarie 2014, a avut loc la Colegiul Național „A. T. Laurian” Botoşani, o vizită de lucru realizată de şase cadre didactice din Turcia, în cadrul proiectului de parteneriat şcolar bilateral Comenius ” Implementarea activismului european prin cariera si multilingvism”, proiect ce se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene in cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

In timpul vizitei de lucru au fost realizate cu elevii noştri cursuri de limba turcă, au fost organizate întâlniri cu părinții elevilor participanți la proiect, s-au făcut comparații între cele două sisteme de învățământ şi modul în care se realizează tranziția de la şcoală pe piața muncii (rolul părinților în acest proces), s-a stabilit modul în care se vor derula cele două schimburi de elevi care vor avea loc.

De asemenea, a avut loc o vizită la Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani, în cadrul căreia Prof. Mihaela Huncă, Inspector Şcolar General, a prezentat sistemul de învățământ din România, I.S.J. Botosani şi rolul inspecției şcolare.