Erasmus KA2

Reuniune de proiect Erasmus+ la Colegiul Naţional “A. T. Laurian” Botoșani

Reuniune de proiect Erasmus+ la Colegiul Naţional “A. T. Laurian” Botoșani

In perioada 04-08 octombrie 2015, la Colegiul Național «A. T. Laurian» din Botoșani, are loc Reuniunea de lucru din cadrul proiectului ”TEMP-Cercetare europeană colaborativă în dezvoltarea tehnologiei în pedagogia matematicii”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acţiunea cheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul școlar, Cooperare pentru Inovare și Schimb de Bune Practici.

Lansarea oficială are loc luni, 5 octombrie 2015, începând cu ora 9.00, în Aula Magna a liceului.

Proiectul se va derula timp de doi ani : 2015-2017. Este coordonat la nivel de parteneriat de către Vasteras Kommun din Suedia, având drept parteneri Colegiul Național «A. T. Laurian» din Botoșani și UCL Academy din Marea Britanie.

Proiectul urmărește consolidarea integrării TIC în procesul de învățare a matematicii, predare și formare a tineretului la diferite niveluri. Profesorii de matematică din cele 3 țări partenere (Suedia, România și Marea Britanie) vor împărtăși din experiența didactică, vor explora modurile în care tehnologia digitală poate fi utilizată la orele de curs și poate fi adaptată la nevoile individuale ale elevilor. Impactul vizat de proiect se referă la dezvoltarea abilităților de implementare inovativă, eficientă și accesibilă a noilor instrumente educaționale. Activitățile proiectului vor conduce la îmbunătățirea abilităților de cercetare în domeniul pedagogiei matematice și a integrării TIC în metodele și mijloacele didactice.

Pe termen lung, partenerii se așteaptă la o creștere a interesului și implicării elevilor în învățarea matematicii şi la creşterea calităţii actului didactic din şcolile partenere.