Erasmus KA2

Reuniune transnaţională la Colegiul Naţional „ Grigore Ghica” Dorohoi

In perioada 08-15 noiembrie 2015, s-a desfășurat la Colegiul Naţional „ Grigore Ghica” din Dorohoi prima reuniune de lucru transnaţională, în cadrul proiectului ”SOS-Sick or Sound” (Sick or Sound: enhancing young Europeans´competences to achieve health and prevent diseases).

Proiectul se derulează în perioada 2015-2017, în cadrul programului Erasmus +, liceul dorohoian având calitatea de partener, alături de Schoenborn Gymnasium – Bruchsal, Germania (coordonator), Institut Pons d`Icart,Tarragona, Spania și Zespol Szkol i Przedszkola, Czchów, Polonia, fiind finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul Erasmus+, Acţiunea cheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul școlar, proiecte între școli.

Punctul de plecare a proiectului ţine de identificarea problemelor de sănătate cu care se confruntă tinerii și de identificarea, împreună cu partenerii din proiect, a unor mijloace de ameliorare a acestora. De aceea, echipele de proiect își propun să intensifice legătura dintre școală şi comunitate şi să stimuleze elevii cu risc de rămânere în urmă la clasă, astfel încât aceștia să atingă standardele de performanță cerute.

O componentă de bază în modelarea obiectivelor a fost susținerea de abilități transversale, în special din sectorul STEM (știinţe, tehnologie, matematică).