Erasmus KA2

Reuniune de proiect transnaţională - PROIECT ERASMUS+ “CULTURAL FIGURES”

În perioada 17-20 noiembrie 2015, la „Péter András Gimnázium és Kollégium” din Szeghalom, Ungaria, s-au derulat activităţile din cadrul primei mobilităţi transnaţionale a proiectului european Erasmus+, cu titlul „Cultural Figures”, nr. 2015-1-TR01-KA219-021523_3.

Proiectul de parteneriat strategic în domeniul școlar – parteneriat între școli, se derulează în perioada 2015-2017, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, având drept coordonator școala din Ungaria (Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképzo Iskola) și parteneri școli din Turcia (Elbistan Imkb Fen Lisesi), Polonia (Zespol Szkol w Jezierzycach) și România (Liceul „Regina Maria”Dorohoi).

In cadrul reuniunii de proiect transnaţionale, participanţii au asistat la ore, care au constituit un bun prilej de a discuta referitor la asemănările și deosebirile sistemelor educaţionale din cele patru ţări.

A fost organizat un work-shop și s-au purtat discuţii referitoare la managementul de proiect (responsabilităţi, plan de activităţi, mod de realizare a produselor finale, modalităţi de evaluare).

A fost organizată o întâlnire la Primăria din Szeghalom, pe tema legăturii dintre școală și autorităţile locale.

Reuniunea de proiect transnaţională a contribuit la atingerea obiectivelor proiectului: descoperirea şi afirmarea patrimoniului cultural naţional și internaţional, afirmarea identităţii naţionale prin încurajarea diversităţii şi promovarea dialogului intercultural, cultivarea toleranței si respectului pentru oameni din diferite ţări și culturi, dezvoltarea competențelor de comunicare în limbi străine, dezvoltarea competențelor de lucru în echipă, creşterea oportunităţi de învăţare a elevilor în termeni de experienţe de viaţă.