Erasmus KA2

Mobilitati transnationale - proiect "Au fil de nos cours d`eau"

În perioada 16-18 septembrie 2015, o echipă a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” a participat la a doua reuniune transnaţională din cadrul proiectului „Au fil de nos cours d’eau” cofinanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Reuniunea de proiect a avut loc la Vay Adam Gimnazium Baktaloranthaza - Ungaria, unul din cei şapte parteneri.

Programul a cuprins vizitarea instituţiei şcolare, desfăşurarea de ateliere de lucru în cadrul cărora coordonatorii activităţilor, dar şi membrii echipelor au prezentat bilanţul activităţii, ateliere de documentare în teren pentru culegerea de informaţii utile tuturor în vederea realizării produselor finale.

 

În perioada 11-17 octombrie 2015, o echipă formată din profesori şi elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” a luat parte la mobilitatea organizată la Liceul Tehnic din Mirepoix, în cadrul proiectului „Au fil de nos cours d’eau ”. La acesta au luat parte echipe din şapte ţări, respectiv Franţa, Spania, Grecia, Lituania, Ungaria, Olanda şi Romania.

Întâlnirea a generat o pleiadă de proiecte pedagogice structurate pe acţiuni educative, pe descoperiri culturale şi activităţi recreative prin care s-a creat oportunitatea de a construi si de a contribui la dezvoltarea Europei fără frontiere şi pentru a înţelege ce transmit cu adevărat cuvintele: solidaritate, cooperare, unitate, toleranţă, creativitate şi schimb cultural.