Erasmus KA2

Apel pentru depunerea candidaturilor din cadrul Programului Erasmus+

Apel pentru depunerea candidaturilor din cadrul Programului  Erasmus+

 

 Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educațieformaretineret și sport în perioada 2014-2020. Erasmus+propune o abordare strategică, integrate, cu accent pe impact, mai flexibilă și mai simplă. 

Organizațiile care solicită finanțare precum și partenerii dintr-un proiect Erasmus+ au posibilitatea de a planifica activitățile respectivului proiect astfel încât să dezvolte strategia organizației pe termen mediu și lung prin dezvoltarea de competențe atât pentru propriii membri cât și pentru beneficiarii cu care lucrează.

Pentru a putea solicita finanţare în cadrul programului Erasmus+toţi beneficiarii instituţionali (atât candidaţii cât şi partenerii) trebuie să se înregistreze pentru obţinerea unui Cod de Identificare a Participantului (cod PIC - Participant Identification Cod). Fără acest cod nu se poate beneficia de finanţare pentru nici una din componentele programului. Odată obţinut, acesta este valabil pentru toate proiectele care vor fi depuse ulterior.

Pentru căutare de cursuri și parteneri (în special pentru domeniul școlar) este recomandat portalul european pentru educație școlară: School Education Gateway (SEG) în limba engleză (http://www.schooleducationgateway.eu/en/pub/index.htm) și în română (http://www.schooleducationgateway.eu/ro/pub/index.htm); pentru proiectele din domeniul tineretului este recomandat OTLAS - Portalul pentru căutare de parteneri de proiecte Erasmus+ în domeniul tineretului (https://www.salto-youth.net/tools/otlas-partner-finding/).

Termenele limită la care unităţile școlare și instituţiile educaţionale din învăţământul preuniversitar pot depune solicitări de finanțare la Agenția Națională din România (ANPCDEFP) în anul 2016, sunt următoarele: 

o   2 februarie 2016: proiecte de mobilitate pentru educaţie şcolară (ex : cursuri de formare continuă pentru cadre didactice), proiecte de mobilitate  pentru Formare profesională (VET);

o   31 martie 2016: proiecte de parteneriat strategic pentru educaţie şcolară (inclusiv proiecte doar între şcoli), proiecte de parteneriat strategic pentru Formare profesională (VET).

Formularele se depun doar online și se trimit până cel târziu la ora 13.00, ora României.

Pentru alte tipuri de proiecte, termenele limită se află menţionate pe site-ul : http://www.erasmusplus.ro/termene-limita-2016

ANPCDEFP a organizat, în această perioadă, webinare pentru pregătirea aplicaţiilor din cadrul rundei 2016. Pentru cei care nu au putut participa, menţionăm că webinarele au fost înregistrate și puse la dispoziție online sub forma unor filme care sunt publicate în secțiunile dedicate fiecărui tip de mobilitate și pe canalul de Youtube al programului Erasmus+.

Documentele relevante pentru toate acţiunile se află pe site-ul ANPCDEFP: http://www.erasmusplus.ro/documdocu-2016: Ghidul programului Erasmus+ (în limba engleză și în limba română),  Apelul național la propuneri de proiecte Erasmus+,  Apelul european pentru candidaturi Erasmus+, formulare de candidatură, instrumente suport pentru completarea formularelor, scrisori de mandat, alte documente utile.

 

Informaţii suplimentare: http://www.erasmusplus.ro/