Apeluri naţionale

Atelier MobilitatE+, Tineret, la Botoşani (22-24 septembrie 2016)

Atelier MobilitatE+, Tineret, la Botoşani

 

În perioada 22-24 septembrie 2016, se va desfășura la Botoșani (adresa va fi anunţată ulterior) un atelier MobilitatE+, pentru proiecte de tineret, organizat de către ANPCDEFP.

Atelierul MobilitatE+ face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de mobilitate în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Tineret.

Acest atelier se adresează managerilor sau personalului unor organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de mobilitate aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Tineret.

Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+. În cadrul atelierului alternează etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

Atelierul durează 3 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute.

Criteriile de eligibilitate:

  • candidatul reprezintă o organizație/instituție eligibilă în programul Erasmus+;
  • această organizație/instituție nu a mai coordonat proiecte de mobilitate Erasmus+ aprobate anterior în România pe domeniul Tineret;
  • formularul este trimis în termenul limită; 
  • formularul de candidatură este completat corespunzător la toate secțiunile obligatorii;
  • candidatul îşi asumă declaraţia pe proprie răspundere (se găseşte la ultimul punct din formularul de candidatură pentru acest atelier).

Vor avea prioritate organizațiile/instituțiile care implică în activităţile curente persoanele din mediul rural, cu dizabilități sau de etnie romă şi/sau care îşi propun ca proiectul să se adreseze nemijlocit acestor grupuri.

De asemenea, vor avea prioritate reprezentanţii organizațiilor/instituțiilor care nu au mai coordonat niciun fel de proiecte Erasmus+.

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

Pentru atelier nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Costurile pentru masă și eventualul transport sau cazare reprezintă cofinanțarea participantului.

Termenul limită pentru înscriere este : 15 septembrie 2016.

Înscrierea se face online, pe site-ul: http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/819 (v. informaţii suplimentare).