Apeluri naţionale

Atelier de scriere formulare de candidatură pentru proiecte de parteneriat Erasmus+ domeniul VET

În perioada 21 octombrie 2016 - 23 octombrie 2016, ANPCDEFP va organiza un Atelier de scriere formulare de candidatură pentru proiecte de parteneriat Erasmus+ domeniul VET-formare profesională, care se va desfășura la Casa Corpului Didactic din Botoșani.

Atelierul ParteneriatE+ face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de parteneriat strategic în cadrul programului European pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Formare profesională (VET). Acest atelier se adresează managerilor sau personalului unor organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Formare profesională (VET).

Scopul atelierului este să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+. În cadrul atelierului alternează etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

Atelierul durează 3 zile. Fiecare zi de atelier are 6 ore de lucru efectiv, împărțite în 4 sesiuni a câte 90 de minute.

La selecție se va urmări prezența unui număr cât mai mare de organizații/instituții. Astfel, participarea celei de a doua persoane din aceeași organizație/instituție este posibilă doar în cazul în care la termenul limită nu s-au înscris suficiente organizații/instituții reprezentate, regula generală fiind aceea de a selecta o singură persoană dintr-o organizație/instituție.

Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului.

Pentru atelier nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Pentru ca este vorba de proiecte de parteneriate, pot veni și reprezentanţi de centre de formare sau de agenţi economici (eventual cei la care școlile organizează perioada de practică). Pentru participare, fie că sunt profesori sau reprezentanţi din alte instituţii, toţi trebuie să se înscrie.

Este foarte important ca profesorii participanţi să fie profesori de VET.

Nu vor avea succes candidaturile care urmăresc dezvoltarea de competenţe transversale (TIC, comunicare, antreprenoriat, numeraţie). Se doresc Proiecte cu adevărat VET.

Înscrierea se face conform indicaţiilor din anexă, pe site-ul : http://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/844.

Document atasat: