Apeluri naţionale

Săptămâna Europeană VET

Săptămâna Europeană VET

 

Comisia Europeană organizează pentru prima dată evenimentul European Vocational Skills Weekocazie cu care vor fi desfășurate în săptămâna 05-09 decembrie 2016 diverse evenimente și activităţi de către companii, furnizori de formare profesională, parteneri sociali și alţi actori interesaţi. 

ANPCDEFP susţine acest demers și invită beneficiarii programului ERASMUS+ să contribuie pe perioada acestei săptămâni, atât la vizibilitatea proiectelor din domeniul VET, cât și la promovarea calităţii în educaţie și formare profesională. 

Implicarea activă a tuturor actorilor constituie cheia succesului pentru European Vocational Skills Week și, de aceea, sperăm ca toate organizaţiile beneficiare să facă cunoscut  evenimentul în rândul partenerilor din proiecte și, în același timp, să organizeze propriile activităţi.

Mai multe informaţii se găsesc la adresa :

 http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=1125

Activităţile organizate în această săptămână pot fi înregistrate pe site-ul Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=1125); acolo se găsesc evenimentele deja înregistrate de diverse organizaţii din Europa. 

În programul de activităţi pe care ANPCDEFP îl va desfășura în Săptămâna  Europeană VET va fi și un târg al poveștilor VET. În holul Agenţiei vor fi prezentate poveștile proiectelor derulate.

Cei care doresc ca povestea să fie expusă, este rugat să o trimită pe e-mail până la data de 5 decembrie 2016. Nu este impus ceva anume, pentru a nu îngrădi creativitatea; e bine doar să se ţină cont că aceste materiale vor fi expuse pe panourile din Agenţie. 

Deasemenea, pot fi trimise pagini web, facebook, blog-uri etc ale proiectelor implementate sau în curs de implementare, care vor fi popularizate pe canalele oficiale ale Agenţiei Naţionale.