Apeluri naţionale

Acţiuni #Erasmusdays 13-14 octombrie

În zilele de 13 și 14 octombrie, unităţile școlare au posibilitatea să sărbătorească a 30-a aniversare a programului Erasmus +.  Anul 2017 marchează 30 de ani de programe europene în educație, formare și tineret la nivel european, 20 de ani în România și 10 ani de când suntem membri ai Uniunii Europene. Credem că aceste motive sunt suficiente pentru a ne opri și reflecta la lucrurile bune care s-au întâmplat și dacă sau în ce fel acestea ne-au transformat viețile în bine.

Programul Erasmus+ există de 30 de ani. A debutat în 1987, atunci când se adresa în mod exclusiv studenților, a crescut și a înglobat formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. S-a numit pe rând Socrates 1, Socrates 2, Leonardo da Vinci, programul de Învățare pe tot parcursul vieții și, începând cu 2014, Erasmus+.

Site-ul Erasmus 30 realizat de Comisia Europeană poate fi accesat la adresa: https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary/, fiind disponibil și în limba română.

Se poate organiza o prezentare a proiectului derulat în cadrul programului Erasmus + elevilor, cadrelor didactice și părinților în cadrul unei conferinţe, a unui concurs, a unei expoziţii etc, în instituția dvs. și / sau în localitatea dvs. și / sau pe rețelele sociale. Toată lumea poate participa, profesori, formatori, elevi, studenți, ucenici, părinți, aleși locali etc.

Pentru a alege formatul activităţii și modul de participare, vă rugăm să consultaţi ghidul din atașament.

Vă puteți înregistra evenimentul pe site-ul Web Erasmus Generation

 (https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary/30th-anniversary-and-you_en

sau https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary/events_ro?country=All).

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/anniversary/event-registration-form

 

Prin înregistrare, veți putea primi un kit de la poștă, care conține materialul (documentație, bile, insigne, tricouri pentru organizatori etc.) pentru a vă ajuta să vă configurați evenimentul.