Alte proiecte

STEM Discovery Week 2018 la Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” Botoșani

STEM Discovery Week 2018 la Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” Botoșani

STEM Discovery Week 2018 este o inițiativă internațională comună care invită organizațiile și școlile din Europa și din întreaga lume să sărbătorească cariere și studii în domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM). Sloganul pentru campania din anul 2018 a fost "Spune da STEM" și descrie sprijinul acordat partenerilor în mod deschis și dedicat disciplinelor STEM la școală, precum și o colaborare vastă între părțile interesate.

În data de 25 aprilie 2018, la Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” din Botoșani s-a desfășurat o activitate în cadrul proiectului STEM Discovery Week 2018 care a fost înregistrată și difuzată în direct pe pagina oficială a școlii. Această activitate a fost coordonată de Prof. Voinea-Axinte Costică, fiind o activitate captivantă pentru toți participanții, marcând astfel  cu succes  STEM Discovery Week 2018.

Scientix este finanțat din programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene H2020 - proiectul Scientix 3 (acord de finanțare N. 730009), coordonat de European Schoolnet (EUN).

Din dorința obținerii unor rezultate remarcabile la examenele naționale la disciplinele matematică și fizică, elevii au fost încurajaţi să învețe mai bine sensul și utilizarea derivatelor, folosind exemple practice. Profesorii de matematică și fizică au introdus o problemă matematică cu aplicabilitate practică. Elevii au dat și alte exemple practice și apoi au dezbătut cu privire la aplicabilitatea teoretică a temei.

Obiectivul principal al activității este de a îmbunătăți rezultatele școlare ale elevilor.

Profesorul de matematică Voinea-Axinte Costică și profesorul de fizică Burduja Dinu au desfășurat o lecțe deschisă online, activitate ce a avut obiectivul principal de a motiva elevii clasei a XI-a în studiul noțiunii de derivată.

Săptămâna 2018 STEM Discovery a avut loc pentru a treia oară în perioada 23-29 aprilie, cu activități organizate în februarie 2018. În acest an, Scientix a coordonat campania în colaborare cu proiectul SYSTEMIC, finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene și al Alianței STEM, care este o inițiativă finanțată privat, și a avut în vedere sprijinul suplimentar al partenerilor noștri de campanie, care a adus inițial proiecte precum PERFORM și STIMEY, în plus față de alte 16 proiecte în educația STEM, 38 organizații și 37 de școli în calitate de parteneri oficiali.

STEM Discovery Week din acest an a fost cel mai mare până acum, cu:

- peste 800 de activități organizate,

- în 40 de țări din Europa și din lume,

- 170 de postări de blog publicate deja pe blogul STEM Discovery Week,

- mai mult de 120.000 de profesori, elevi și alte persoane care au participat la activități.

Toate aceste activităţi s-au desfășurat pentru a pune la dispoziția celor din comunitatea școlară o educație STEM relevantă și angajatoare.

Activitatea  planificată și organizată de  Prof. Voinea-Axinte Costică, profesor de matematică la Liceul Teoretic ”Grigore Antipa” din Botoșani, pentru Săptămâna 2018 STEM Discovery a câștigat unul dintre cele 30 de premii Scientix SDW2018.

Astfel, Prof. Voinea-Axinte Costică va participa la cel de-al 23-lea atelier al proiectelor științifice din cadrul Laboratorului pentru viitor de clasă (SPW@FCL), care va avea loc în perioada 22-24 iunie 2018. Acest eveniment este organizat în colaborare cu Alianța STEM și va avea loc la European Schoolnet din Bruxelles.