Apeluri naţionale

Junior Achievement - Programe internaţionale GRATUITE Learning by doing pentru profesori și elevi

S-a anunţat deschiderea sesiunii de înscrieri la programele internaţionale Junior Achievement, pentru anul școlar 2018-2019, formele de implementare Curriculum la Decizia Școlii/CDȘ/Opţional, Extracurricular/Cerc, Auxiliar, Consiliere/Dirigenţie, Școală după școală, Școala Altfel.

JA România pune, în mod gratuit, la dispozitia instituţiilor școlare, cadrelor didactice și elevilor programe internaţionale de tip “learning by doing”, adaptate la sistemul educaţional românesc, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (cf. protocolului nr. 10184/14.05.2003), iar kiturile JA (manuale elevi, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activităţi) au acordul MEN (nr. 3637/11.10.2017) în vederea utilizării la clasă.

Oferta educațională Junior Achievement poate fi consultată la https://jar.ro/brosura.

Pentru mai multe informații despre programele și proiectele JA, vă invităm să participați la sesiunile online – detalii la https://jar.ro/webinar.

 

După parcurgerea pașilor de înscriere, profesorii vor beneficia, GRATUIT, de materiale educaționale si suport pentru derularea programelor:

  • programele și planificările modulelor;
  • kit-ul de materiale tipărit pentru CDȘ/CDL și format electronic pentru celelalte forme de implementare, pre- și post-teste;
  • instrumente de evaluare online;
  • participare la proiecte și competiții naționale și internaționale;
  • training de specialitate și consultanță;
  • certificat de recunoaștere a implementării programului JA și certificate de participare pentru elevi.

 

Pentru înscriere, cadrele didactice interesate trebuie să parcurgă, online, până pe 30 septembrie, pașii următori:

1. Autentificarea în contul de profesor sau, în cazul în care acesta nu există, crearea unui cont pe site-ul https://www.jaromania.org/hub;

2. Efectuarea înscrierii online la programe – generarea acordului de implementare, completând informațiile despre școală, clase, număr elevi, programe alese, formă implementare (conform indicațiilor din contul profesorului);

3. Încărcarea acordului de implementare (copie scanată, format PDF) în contul de profesor, semnat de către cadrul didactic și cu avizul directorului școlii – semnătură și ștampilă.

 

      Pe parcursul unui an școlar, în cadrul aceleiași instituții școlare, un cadru didactic poate implementa maximum 2 programe JA și un proiect în Săptămâna Școala Altfel, indiferent de forma de implementare și clasele alese.

 

Pentru informații suplimentare: inscrieri@jaromania.org sau 021 312 31 94.

 

Echipa Junior Achievement:

Evelina Bălu, Project Manager
M:  +40 730 330 881; T:   +40 21 312 3194
E:  evelina.balu@jaromania.org
8 Lisabona St., 011787, Bucharest, Romania
 /JuniorAchievementROwww.jaromania.org