Apeluri naţionale

Proiectul "100 de minute pentru România" - LinguaFEST 2018

Proiectul

A fost lansat Proiectul "100 de minute pentru România".

Participanții – cu vârste între 10 și 15 ani – sunt invitați să realizeze un videoclip de 1 minut în care să prezinte un element de patrimoniu din zona de proveniență sau reprezentativ pentru minoritatea din care provin. Videoclipul va fi filmat cu telefonul mobil în format vertical (portrait) și trebuie să conțină imaginea autorului/autoarei și cel puțin un element care să trimită la obiectul de patrimoniu ales. Acesta din urmă poate fi un element tangibil (o clădire, o carte, un scriitor, un articol vestimentar, un sit arheologic, un element din flora sau fauna locală etc.) sau intangibil (o melodie, expresii sau cuvinte în limba maternă sau într-un dialect local, o tradiție, o practică socială sau un meșteșug tradițional, o resursă creată în format digital etc.). Participanții se pot exprima în limba română sau în oricare limbă maternă aparținând minorităților naționale din România.

Colajul video „100 de minute pentru România” va fi difuzat pe 26 septembrie 2018, la Muzeul Literaturii Române în cadrul evenimentului “Let`s play LinguaFest”, dedicat Zilei Europene a Limbilor. În cadrul aceluiași eveniment, se va organiza o tombolă: premiul cel mare al concursului este o bicicletă cu care câștigătorul va putea explora în voie patrimoniul cultural.

Informații utile:

Videoclipurile se vor transmite până în data de 15 septembrie 2018, prin WeTransfer/Dropbox pe adresa: linguafest@touchcommunications.ro, însoțite de anexa la regulamentul concursului, completată și semnată de un părinte sau reprezentant legal al participantului.

Mai multe informații despre patrimoniul cultural: https://europa.eu/cultural-heritage/about_ro.

Detaliile concursului se regăsesc pe site-ul:

 

https://ec.europa.eu/romania/news/20180817_concurs_elevi_linguafest_2018_ro

și pe:

https://www.facebook.com/reprezentanta.comisiei.europene.in.romania/photos/a.479195092030/10155697264222031/?type=3&theater.