Apeluri naţionale

Săptămâna Europeană a Tineretului

În perioada 29 aprilie-5 mai 2019 (iar, în România, până pe 12 mai 2019) se sărbătoreşte Săptămâna Europeană a Tineretului

Din doi în doi ani, Săptămâna Europeană a Tineretului își propune să celebreze și să promoveze activitățile de tineret prin intermediul unor evenimente organizate în toate țările participante la programul Erasmus+.

Se estimează vă vor fi organizate peste o mie de evenimente în întreaga Europă, concentrate în jurul temei „EU și democrația”, privind modalitățile prin care tinerii pot influența deciziile și pot fi activi în societate.

Pentru ediția curentă, în România, se pot organiza evenimente în perioada 29 aprilie – 12 mai 2019. Tema centrală este "Eu și democrația", propunându-și să încurajeze implicarea activă a tinerilor la viața democratică, în special în contextul viitoarelor alegeri europene din 26 mai, și venind în sprijinul campaniei "De data asta votez" (www.dedataastavotez.eu) a Parlamentului European.

Evenimentele planificate care pot fi încadrate în context și dedicate Săptămânii Europene a Tineretului pot fi încărcate pe platforma europeană unde sunt publicate toate acțiunile.

Formularul se găseşte pe https://europa.eu/youth/week_en#eyw-youth-events. Accesul se face ca la depunerea de proiecte, cu contul de EU Login (ECAS).

Pot fi publicate informații și fotografii de la evenimentele organizate și pe pagina națională de Facebook dedicată Săptămânii Europene a Tineretului (https://www.facebook.com/Saptamana.Europeana.a.Tineretului), folosind la fiecare postare hashtag-urile#EuropeanYouthWeek, #democracyandme, #thistimeImvoting, #SET2019, #eusidemocratia, #dedataastavotez,  #SaptamanaEuropeanaaTineretului.

 

            Link-uri importante:

https://europa.eu/youth/week_en

https://www.facebook.com/Saptamana.Europeana.a.Tineretului/

 

Informații suplimentare se află pe site-ul: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/1463.