Erasmus KA2

Schimb de elevi pe termen scurt în cadrul proiectului Erasmus +, KA219, EWASTE

Schimb de elevi pe termen scurt în cadrul proiectului Erasmus +, KA219, EWASTE

 

            Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani a fost reprezentat în calitate de partener în proiectul ERASMUS +, KA219, EWASTE, cu nr. de referință 2017-1-TR01-KA219-045790_4, de un grup de 3 profesori și 4 elevi din echipa de proiect, la ultima activitate de predare/învățare/formare (schimb de elevi pe termen scurt) găzduită de instituția coordonatoare a proiectului, MEHMET AKIF ERSOY ANADOLU LISESI din Izmir, Turcia, în perioada 6-10 mai 2019.

Activitățile din agenda de lucru s-au remarcat prin varietate, au avut un pronunțat caracter practic și au constat în:

Masă rotundă în cadrul căreia conducerea școlii și coordonatorul european au rostit cuvântul de bun venit, participanții s-au familiarizat cu specificul școlii şi cu sistemul de învățământ.

►Ateliere de lucru pentru profesori ce au vizat raportarea activităților locale, analiza rezultatelor chestionarelor de impact pentru evaluarea participării elevilor la activitățile proiectului și compararea rezultatelor între parteneri; redactarea raportului final al proiectului, definitivarea conținutului broșurii proiectului.

Profesori și elevi au participat la un marș în centrul orașului. Elevii școlii gazdă au dat dovadă de creativitate, imaginație și originalitate în realizarea unor pancarte și au reușit să transmită în comunitatea locală un mesaj referitor la nevoia de a gestiona problema deșeurilor electronice cu seriozitate și responsabilitate.

Vizită de documentare la sediul fabricii Bosch din Manisa. În cadrul vizitei de documentare, care s-a ridicat la un nivel înalt de profesionalism, au fost explicate pe larg aspecte precum profilul fabricii, modul de operare și politica producătorului care este orientată către activități de susținere a unui mediu înconjurător curat, reducerea consumului de energie și modul cum gestionează problema deșeurilor electronice.

Participarea elevilor la un Atelier muzical, coordonat de profesorul de muzică. Elevii au încercat diverse instrumente muzicale și au ținut să transmită, pe note muzicale, în 6 limbi, un îndemn de responsabilizare pentru conservarea mediului înconjurător.

Interacțiune lingvistică, incursiune în cultura, istoria turcă și a patrimoniului mondial au fost posibile prin derularea de vizite de documentare la Efes, Sirince, Izmir, participarea la un atelier de pictură pe apă.  

► Asistențe la ore de curs în școala gazdă, în cadrul cărora elevii au putut experimenta diferite stiluri de predare, s-au familiarizat cu conținutul programelor școlare, al manualelor, sistemul de notare și evaluare. De asemenea, elevii au participat la diverse activități sportive și artistice, jocuri educative.

Prof. Petronela Colbea, persoană de contact

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul programului Erasmus+, acțiunea cheie 2, educație şcolară. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.