Apeluri naţionale

Inițiativa Europe Code Week

În perioada 3 iunie-8 septembrie 2019, Asociația Techsoup - susținătoarea în România a activităților inițiativei Europe Code Week creată de Comisia Europeană - derulează programul Meet and Codewww.meet-and-code.org/ro/ro

Meet and Code este o inițiativă europeană, co-creată de către compania de software SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, și implementată împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe în 25 de țări europene.

Prin Meet and Code, organizațiile non-profit din țară pot câștiga finanțări în valoare de 300 EURO pentru organizarea în perioada Europe Code Week (5-20 octombrie 2019) de evenimente de programare sau tehnologie care promovează și contribuie la creșterea competențelor digitale și de programare ale copiilor și tinerilor.

Organizațiile (inclusiv și mai ales asociații de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori, asociații de absolvenți sau prieteni ai școlilor etc.) pot aplica online, până pe 8 septembrie 2019, cu una sau mai multe propuneri de eveniment, pe: www.meet-and-code.org/ro/ro

Un număr de 90 de evenimente de programare vor fi sprijinite anul acesta prin Meet and Code.

Evenimentele Meet and Code pot fi planificate și organizate de diferite entități (școli, specialiști IT, întreprinderi, biblioteci, cluburi de informatică etc.), dar ele trebuie înscrise pe platforma Meet and Code de către o organizație non-profit legal constituită (inclusiv și mai ales asociații de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori, asociații de absolvenți sau prieteni ai școlilor etc.).

Organizațiile pot aplica online, până pe 8 septembrie 2019 cu una sau mai multe propuneri de eveniment, pe: www.meet-and-code.org/ro/ro

Procesul de evaluare și finanțare se va derula pe toată durata perioadei de înscriere. Rezultatul evaluării va fi disponibil în aproximativ 4 săptămâni, iar o organizație poate primi finanțare pentru cel mult 3 evenimente.

Până în acest moment, 24 de evenimente au fost deja selecționate pentru finanțare în 2019 și le puteți descoperi deja aici: www.meet-and-code.org/ro/ro/explore.

În 2017 și 2018, 29.700 EURO au fost acordați pentru a finanța 99 de evenimente locale, organizate de 78 organizații nonprofit. Meet and Code a însemnat, doar în România, peste 4.000 de elevi și studenți din toate regiunile țării care au descoperit tehnologia și programarea altfel decât o fac în mod curent, prin hackathoane la liceu, cursuri de introducere în Scratch pentru elevi din clasele primare din zone rurale, construire de aplicații pentru comunitate, robotică sau ateliere de storytelling digital.

În plus față de acordarea finanțărilor, Meet and Code va oferi în 2019 și premii pentru cele mai creative și originale evenimente prin care organizațiile nonprofit și-au propus să atragă copiii și tinerii spre programare și tehnologie. Doi reprezentanți din fiecare organizație câștigătoare în cele 5 categorii vor fi invitați la un eveniment european de încheiere Meet and Code 2019, iar evenimentele câștigătoare vor fi prezentate într-un repozitoriu european de bune practici. În plus, primul câștigător din fiecare categorie va primi și un premiu de 2.000 de EURO.

Vă rugăm să prezentați această oportunitate școlilor și asociațiilor de părinți, profesori sau instituții educaționale.

Pentru informații suplimentare cu privire la programul Meet and Code în România, vă stă la dispoziție coordonatorul de program, la adresa de e-mail ana.stamatescu@techsoup.ro sau la telefon 0726 240 766 (Ana Stamatescu, coordonator program).

Înrebările și răspnsurile cele mai frecvente despre această inițiativă pot fi consultate și pe www.meet-and-code.org/ro/ro/faq.

 

Despre Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia poate să contribuie la dezvoltarea unei societăți deschise și democratice,   de   aceea   ne-am   propus   să   facem   tehnologia   accesibilă   și familiară unora dintre cei care pot contribui la schimbarea socială în România. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Mai multe despre misiunea organizației și proiectele asociației pe www.asociatiatechsoup.ro

 

Despre Meet and Code

Scopul Meet and Code este de a contribui la o lume în care fiecare tânăr european are abilitățile digitale necesare pentru a-și modela propriul viitor. Inițiativa europeană a fost co-creată de către compania SAP și Haus des Stiftens gGmbH din München, și este implementată împreună cu partenerii din cadrul rețelei TechSoup Europe. Meet and Code sprijină inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week, și este aliniată la Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite. În România, Asociația Techsoup implementează Meet and Code din 2017. Inițiativa Meet and Code 2019 sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.