Erasmus KA2

FOOD LAB: TRANSLATE RECIPES INTO CHEMISTRY LANGUAGE

Școala Gimnazială Nr. 1 Ungureni participantă la mobilitatea din Zonguldak,Turcia, din cadrul proiectului Erasmus +

 

În perioada 29 septembrie-4 octombrie 2019, 4 profesori și 9 elevi de la Școala Nr. 1 Ungureni  au participat la a treia mobilitate de predare/învățare/evaluare din cadrul proiectului Erasmus +, cu nr. 2018-1-EE01-KA229-047112_2, cu titlul: FOOD LAB: TRANSLATE RECIPES INTO CHEMISTRY LANGUAGE, proiect finanțat de Comisia Europeană, care a avut loc în orașul Zonguldak, Turcia. La reuniunea de proiect au participat elevi și profesori din: Croația, Estonia, Turcia și România.

Fiecare țară participantă a prezentat alimente tradiționale. Elevii, organizați în grupe mixte, au gătit mâncare specifică Turciei. În cadrul unor workshop-uri au realizat experimente chimice, au discutat despre importanța hranei sănătoase  și au aflat ce reacții biochimice au loc în producerea alimentelor.

În desfășurarea activității „Salad contest”, 4 elevi din fiecare țară au gătit o salată care, ulterior, a fost jurizată de către cadrele didactice din punct de vedere al creativității, gustului și aspectului. Câștigătorii au fost elevii din România, care au primit cadouri din partea organizatorilor.

Activitățile desfășurate au dus la stabilirea unor legături strânse între elevi și profesori. Mobilitatea a fost realizată cu succes, participanții acumulând cunoștințe legate de prepararea alimentelor și procesarea chimică a acestora.