Erasmus KA2

Korenine Evrope (The Roots of Europe)

Korenine Evrope (The Roots of Europe)

În perioada 14-18 octombrie 2019, are loc o activitate transnațională de învățare/predare/formare, la Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” din Botoșani, care implementează proiectul Korenine Evrope (The Roots of Europe), nr. 2018-1-SI01-KA229-047108_2, în cadrul Programului Erasmus+, acțiunea cheie 2, educație şcolară, în perioada 2018-2020, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Organizațiile partenere sunt:

·         Grădiniţa Sentvid, Slovenia,

·         Școala Primară Sabiha Gokcen, Izmir, Gaziemir, Turcia,

·         Centrul de studiu Fogueteiro SA - Colegio Guadalupe, Portugalia,

·         Şcoala Primară 52 Tsanko Tserkovski, Bulgaria,

·         Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, România.

 Obiectivul principal al proiectului este cunoașterea și valorificarea patrimoniului național în cadrul schimburilor de experiență internaționale, înțelegerea diversității sociale, etnice, lingvistice și culturale, cunoașterea unor strategii de integrare a familiilor cu diferite culturi și medii sociale în programul educațional.

Sunt prevăzute dezbateri privind colaborarea unităților de învățământ cu autoritățile locale şi județene, expoziții, activități practice („Învățăm de la bunici”), prezentarea activităților fundamentale ale alternativei Plan Jena, activități de promovare a specificului local (arhitectură, ceramică, pictură religioasă, costumul popular), obiceiuri şi tradiții de iarnă, şezătoare („Adunate din bătrâni”), ateliere de lucru.