Erasmus KA1

Curs de formare ERASMUS+, KA1, EDUCAȚIE ȘCOLARĂ

În perioada 04-12 octombrie 2019 a avut loc primul curs de formare a profesorilor ”Make technology your friend! – Using ICT to engage students in the modern classroom”, care s-a desfășurat în  Senglea, Malta.

Acesta este primul curs din cadrul proiectului Erasmus+ „Remodelarea formalului prin non-formal și digital”, nr. ref. 2019-1-RO01-KA101-062285, implementat de Colegiul Național ”Grigore Ghica” în perioada 01.08.2019 – 31.07.2020, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

 

Delegaţia Colegiului Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi a fost formată din 5 profesori.

Obiectivele cursului au vizat dezvoltarea de competențe în domeniul TIC cu privire la aplicarea tehnologiei în diferite medii educaționale pentru a îmbunătăți motivația elevilor, însușirea de instrumente despre modalitățile de aplicare a tehnologiei în educație pentru diferite grupe de vârstă, identificarea de activități și tehnici pentru propriul context didactic, pentru a îmbunătăți motivația elevilor, sporirea încrederii profesorilor participanților în folosirea instrumentelor media sociale web 2.

Cursul a avut o durată de 9 zile și a cuprins următoarele module:

- Modulul 1 - Cultura și interculturalitatea

-  Modulul 2 - Instrumente digitale

- Modulul 3 - Audio și video.

- Modulul 4 - Bloguri și e-learning

- Modulul 5 - Metodologia digitală

- Modulul 6 -  Evaluare (planificarea activităților de diseminare și valorificare, utilizarea instrumentelor europene de certificare: certificatul de mobilitate Europass, modernizarea pașaportului lingvistic Europass și pașaportul de competențe Europass, evaluarea proiectului, înmânarea certificatelor de participare).