Alte proiecte

A cincea rundă DiscoverEU

Inițiativa DiscoverEU se află la a cincea ediție.

De la prima rundă a inițiativei DiscoverEU, din iunie 2018, 70000 de tineri au avut posibilitatea să călătorească în Europa.

 

Sunt eligibili să participe tinerii care au 18 ani la 12 martie 2020 (născuți între 1 iulie 2001, inclusiv, și 30 iunie 2002, inclusiv). Solicitanții care nu au fost selectați la runda precedentă pot să candideze din nou dacă îndeplinesc criteriile de eligibilitate (încă au 18 ani).

 

Înscrierile pentru a cincea runda vor începe joi, 12 martie 2020, ora 12:00 CET și se vor încheia joi, 26 martie 2020, ora 12:00 CET. La această rundă vor fi oferite 30000 de permise de călătorie.

 

Participanții se pot înscrie individual sau ca membri ai unui grup de maximum 5 persoane. Orice candidat este un potențial lider de grup și poate invita până la 4 persoane să se alăture grupului.

Cum se candidează

-În perioada 12 – 26 martie (ora prânzului CET pentru ambele date), candidații trebuie să completeze seria și numărul cărții de identitate sau numărul pașaportului în formularul online de candidatură;

-Cei care câștigă trebuie să își înceapă călătoria într-un stat membru al UE (poate fi o țară diferită decât cea de reședință);

-Participanții planifică o călătorie de cel puțin o zi și maximum o lună (30 de zile) în perioada 1 iulie 2020 și 28 februarie 2021 (ultima dată de întoarcere);

-Participanții doresc să devină ambasadori al inițiativei DiscoverEU și să își împărtășească experiența de călătorie, de exemplu, prin intermediul unor instrumente de social media precum Instagram, Facebook sau Twitter folosid hashtag-ul #DiscoverEU. De asemenea, pot să facă o prezentare în cadrul școlii sau al comunității din care fac parte.

În principiu, fiecare participant are dreptul la un permis de călătorie cu o valoare de 258 de euro și poate călători doar la clasa a 2-a.

 

Mai multe informații:

-Portalul European pentru Tineret

-Baza de date a oportunităților Eurodesk

https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/724