Erasmus KA2

Erasmus+ la Scoala Gimnaziala nr. 1 Albesti

Erasmus+ la Scoala Gimnaziala nr. 1 Albesti

Școala Gimnazială Nr.1 Albești a finalizat, în data de 07.04.2020, proiectul Erasmus+, KA229, cu titlul ”English Language Acquisition with Blended Learning, nr. de referință: 2018-1-TR01-KA229-059950_4.

Evenimentul va fi marcat, oficial, printr-o conferinţă la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor locale, elevi, părinţi şi cadre didactice (după perioada situației de urgenţă).

Școlile partenere în proiect au fost:

o   Necmi Muammer Ortaokulu (Turcia) – școala coordonatoare,

o   Iskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi (Turcia), 

o   Ogres Valsts Gimnazija (Letonia), 

o   Școala Gimnazială Nr. 1 Albești (România).

Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Erasmus + (Acţiunea Cheie 2 – proiecte de parteneriat strategic în domeniul educaţiei şcolare) și a avut o durată de 18 luni (08.10.2018-07.04.2020.  

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea motivației pentru învățarea limbii engleze folosind învățarea mixtă prin crearea unei clase virtuale pe platforma eTwinning, elevii dezvoltându-şi competențele de comunicare în limba engleză.

În cadrul proiectului, au fost prevăzute mobilități transnaţionale, atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Proiectul s-a încheiat prin finalizarea activităților online, pe platforma eTwinning, obiectivele fiind îndeplinite cu succes.

Proiectul Erasmus+, KA229, “English Language Acquisition with Blended Learning”, a condus Școala Gimnazială Nr. 1 Albești  către un nou tip de educație – prin încorporarea a diverse stiluri de predare-învățare-evaluare, elevii obținând rezultate mai bune la limba engleză, crescând gradul de implicare al elevilor în ceea ce privește diversitatea lingvistică și culturală europeană.

 

Acest proiect este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Erasmus+, acţiunea cheie 2, Educație şcolară. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.