Apeluri naţionale

Scoli de vara online gratuite (6-9 iulie 2020) - Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează, în perioada 06 - 19 iulie 2020douăsprezece școli de vară online gratuite (http://www.uaic.ro/scoli-de-vara-rose-2020/) pentru elevii de clasele IX-XII proveniți din liceele eligibile în Proiectul Rose (vezi lista la https://www.edu.ro/proiectul-rose-list%C4%83-licee-eligibile), în cadrul cărora se vor desfășura cursuri atractive pentru fiecare specializare în parte, ateliere de lucru, simulări de examen și activități recreative.

Programul prevede şi activități de consiliere profesională şi de orientare în carieră, în care elevul va beneficia de asistență de specialitate oferită de experți ai UAIC. Obiectivul principal al acestui program de tip punte este să contribuie la a-i motiva, cu precădere pe elevii dezavantajați social, să-și finalizeze studiile liceale și, ulterior, să-și decidă informat şi realist viitorul parcurs universitar, în corelație cu aspirațiile şi cu potențialul propriu de cunoaştere.

O experiență virtuală de două săptămâni într-un oraș universitar, ocazia de a interacționa online cu studenți și profesori ai UAIC, dar și cu elevi din alte localități, poate fi decisivă în viața participanților la școlile de vară. Pentru ca elevii să poată fi prezenți la activitățile online, Universitatea oferă tuturor celor care vor fi selectați la una dintre cele 12 școli de vară câte o tabletă cu trafic de internet mobil inclus, tabletă pe care aceștia o vor putea folosi și în continuare, pentru alte activități educaționale, precum orele de la liceu sau facultate. În plus, elevii de clasa a XII-a care participă la una dintre școlile de vară și care doresc să devină studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vor putea solicita sprijin pentru înscrierea online de la studenții implicați în programAstfel, se poate contribui la diminuarea ratei de abandon școlar și la ameliorarea promovabilității la Bacalaureat.

Pentru relații suplimentare, puteți contacta reprezentanţii UAIC la adresa: rose.pv2020@gmail.com sau la nr. de telefon: +40 (0232) 20.11.02 int. 2340.

Document atasat: