Erasmus KA2

Activitate de învățare Erasmus+ Liceul “Regina Maria”

Activitate de învățare Erasmus+  Liceul “Regina Maria”

APPRENDRE LES LANGUES EN CRÉANT UNE PAGE WEB

WEBLANGUES

În perioada 10-16 februarie 2020, elevi și profesori ai Liceului “Regina Maria” Dorohoi au participat la prima Activitate transnațională de învățare, predare și formare alături de parteneri din 2 școli europene, organizată la IPSCEOA GALLO, Agrigento, Italia,  în cadrul proiectului Erasmus+ APPRENDRE LES LANGUES EN CRÉANT UNE PAGE WEB, cu acronimul WEBLANGUES, ce se derulează în perioada 2019-2021, Nr. de referință 2019-1-IT02-KA229-063204_4.

 Activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni au avut în centru prezentarea școlilor partenere, alegerea logo-ului proiectului, prezentarea regiunilor pe care școlile le reprezintă, a patrimoniului cultural și gastronomic. Elevii au avut ocazia să participe la activități teoretice și practice de evidențiere a particularităților fiecărei țări: Italia, Lituania și România. 

Proiectul se desfășoară pe parcursul a doi ani școlari, urmărind ca elevii să-și descopere și să dezvolte abilități artistice, capabile să le dezvolte armonios personalitatea, modul de exprimare și de relaționare în grup. Gastronomia și patrimoniul cultural reprezintă domeniile-cheie susceptibile să transmită valori morale și educative,  să dezvolte o conștiință europeană și sentimentul de apartenență.

Vă invităm să ne urmăriți activitatea și pe site-ul proiectului - https://erasmus-weblangues-fr-2019-2021.webnode.ro/

 

Disclaimer: Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.

 

(comunicat Liceul Regina Maria” Dorohoi)