Comenius

Reuniune de proiect şcolar multilateral Comenius - Scoala Hiliseu-Horia

Reuniune de proiect şcolar multilateral Comenius - Scoala Hiliseu-Horia

In perioada 17-21 mai 2010, a avut loc la Scoala cu clasele I-VIII Hiliseu-Horia a doua reuniune de proiect din cadrul Proiectului de Parteneriat Multilateral Comenius “Roads to the roots”, care se desfasoara in perioada 2009-2011 si are ca parteneri : Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 “Mihail Kogalniceanu” Dorohoi - scoala coordonatoare, Scoala cu clasele I-VIII Hiliseu-Horia, Gradinita “Dr. Gani Bahadirli” Iskenderun - Turcia si Scoala I-OU “St. Kliment Ohridski” Sandanski - Bulgaria.

 Delegatia straina a fost formata din 23 cadre didactice si elevi din scolile partenere din Bulgaria si Turcia, elevii fiind gazduiti in familiile elevilor romani din Dorohoi si Hiliseu-Horia, dupa principiul reciprocitatii. Programul reuniunii a fost bogat si variat, urmarind atingerea obiectivelor parteneriatului dar si prezentarea la inalt nivel a scolii noastre, precum si al traditiilor si obiceiurilor populare romanesti si al specificului national. In acest cadru, au fost remarcate Centrul Comunitar pentru educatie socio-sanitara din satul Hiliseu-Crisan (dotat cu sala de spectacol, sala de conferinta, biblioteca si cabinet medical) si sala traditionala de la Scoala Hiliseu-Horia (cuprinzand unelte si instrumente traditionale romanesti precum si costume populare).

Programul reuniunii a vizat patru directii: 1. Intalnirea delegatiei straine cu elevii, cadrele didactice, comunitatea locala si autoritatile locale. 2. Activitati cultural-educative ale elevilor scolii noastre. 3. Vizite de documentare la diferite obiective in scopul cunoasterii traditiei populare si a mostenirii culturale romanesti. 4. Sedinte de proiect.

Concluzionam ca Reuniunea de proiect de la Scoala cu clasele I-VIII Hiliseu-Horia si-a atins obiectivele, partenerii nostri apreciind buna organizare si varietatea programului reuniunii.Acest real succes, a fost posibil prin implicarea totala membrilor echipei de proiect, a tuturor cadrelor didactice si a elevilor de la Scoala cu clasele I-VIII Hiliseu-Horia, dar şi a echipei de proiect de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 8 “Mihail Kogalniceanu” Dorohoi, precum si cu sprijinul autoritatilor locale si al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani.

Responsabil proiect,

Prof. Iulian Catalin Nechifor