Alte proiecte

Competitia STEM Discovery Campain 2020 Scientix - Liceul Teoretic "Grigore Antipa" Botosani

Participarea Liceului Teoretic „Grigore Antipa" din Botoșani la competiția STEM Discovery Campaign 2020 Scientix cu tema „Chimie exoplanetelor” a fost selectată drept una dintre câștigătoarele concursului.

Premiul este o invitație la un atelier de proiecte științifice Scientix (SPWs) în laboratorul clasei de viitor din Bruxelles, cu zboruri și cazare organizate de Scientix.

Pe 3 martie 2020, s-a desfășurat activitatea planificată care a fost înregistrată și difuzată în direct pe pagina oficială de Facebook a școlii. A fost o activitate de succes și captivantă pentru toți participanții,  marcând cu succes STEM. Profesorul de matematică Voinea-Axinte Costică, profesorul de fizică Burduja Dinu și profesorul de chimie Surdu Lucian au desfășurat o activitate cu obiectivul principal de a motiva elevii claselor a IX-a  și a X-a să studieze conceptele de matematică, fizică sau chimie pornind de la un pretext comun - cerul înstelat - ASTRONOMIE.

Conceptul de „spațiu cosmic”, drept context creativ, a fost utilizat pentru a stimula motivația elevilor pentru cunoașterea și studiul disciplinelor STEM.

http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdc20/winners

 

https://sdw-blog.eun.org/2020/03/05/exoplanet-chemistry/