Apeluri naţionale

Certificatul Lingvistic European 2020 – Apel pentru depunerea de candidaturi

 

În data de 22 iunie 2020, a fost lansat Apelul la propuneri de candidaturi pentru acordarea Certificatului Lingvistic European (European Language Label). De aceea, vă invităm să trimiteți spre evaluare un proiect care se adresează predării/învățării limbilor străine și educației lingvistice în general, indiferent de context, de vârsta celor care învață și indiferent de sursa de finanțare a acestuia, prin completarea unui formular de candidatură. Și în acest an, este încurajată participarea proiectelor eTwinning la competiție. În urma evaluării, proiectului i se poate acorda Certificatul lingvistic european (European Language Label) 2020.

Prioritățile pentru anul în curs se referă la:

  1. Dezvoltarea unor școli care să susțină incluziunea și educația de calitate și să sprijine profesorii și directorii școlilor în promovarea diversității.
  2. Eliminarea barierelor lingvistice cu scopul creării unor regiuni de frontieră mai dinamice.

Proiectul eligibil trebuie să fie depus de o instituție din România care a coordonat sau a fost parteneră în proiect. De asemenea, proiectul trebuie: 

a) să nu se fi încheiat dar să aibă deja rezultate a căror utilitate să fie clară, simplu de prezentat și de evaluat, sau 

b) să se fi încheiat recent, iar rezultatele sale să fie încă utilizate.

Rezultatele evaluării vor fi anunțate pe site-ul www.erasmusplus.ro iar certificatele se vor acorda în cadrul unui eveniment virtual de valorizare despre care veți fi anunțați ulterior.

Mai multe despre inițiativele europene care se adresează promovării educației lingvistice/ ELL:

·         site CE: https://ec.europa.eu/education/policies/multilingualism/european-language-initiatives_ka

·         site www.erasmusplus.ro: https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/798

Termenul limită de trimitere a candidaturilor este 28 august 2020.

Vă rugăm să aveți în vedere că accesul la formular se face doar pe baza unei adrese de Gmail și că formularul nu permite editarea ulterioară (fiecare candidatură va fi completată integral, într-o singură intrare).