Apeluri naţionale

Oportunitățile educaționale oferite gratuit de Junior Achievement (JA)

JA România pune la dispoziția instituțiilor școlare, cadrelor didactice și elevilor programe  internaționale pentru dezvoltarea abilităților pentru viață, sănătate, orientare profesională, educație antreprenorială, educație economică și financiară, STEM, tip „learning by doing” și „project based”, adaptate sistemului de învățare hibrid și mediului educațional românesc, în baza parteneriatului cu Ministerul Educației și Cercetării (protocol nr. 10184/14.05.2003). Kiturile programelor sunt oferite gratuit în format digital, electronic sau tipărit (manuale elevi, ghiduri pentru profesori și consultanți voluntari, fișe pentru activități, modele de proiecte și activități) au acordul MEC (nr. 3637/11.10.2017 ) în vederea utilizării la clasă.

               Oferta educațională Junior Achievement poate fi consultată la https://jar.ro/brosura.

Pentru mai multe informații despre programele și proiectele JA, invităm profesorii să participe online la sesiunile informative și de formare - calendar la https://jar.ro/webinar.

               După parcurgerea pașilor de înscriere, profesorii vor beneficia, GRATUIT, de materiale educaționale si suport pentru derularea programelor Junior Achievement:

·  kit de materiale în format digital, electronic sau tipărit*;

·  acces la platforma de e-learning LMS JA Inspire™ pentru elevi și profesori (acces rapid fără cont cu e-mail);

·  instrumente de evaluare online pentru elevi;

·  rapoarte privind activitatea elevilor pe platforma de e-learning

·  participare la proiecte și competiții naționale și internaționale;

·  training de specialitate și consultanță, inclusiv pentru utilizarea platformelor recomandate de Minister;

·  certificat de recunoaștere a implementării programelor, proiectelor și/sau competițiilor JA pentru profesori și certificate de participare pentru elevi.

*Materialele tipărite sunt distribuite, în limita stocurilor disponibile, doar profesorilor care au completat formularul de preînscriere.

Pentru înscriere, cadrele didactice interesate trebuie să parcurgă, online, până pe 30 septembrie, pașii următori:

1. Autentificarea în contul de profesor sau, în cazul în care acesta nu există, crearea unui cont pe site-ul: https://www.jaromania.org/hub;

2. Efectuarea înscrierii online la disciplinele JA aferente programelor – generarea acordului de implementare, completând informațiile despre școală, clase, număr estimativ de elevi, programe alese, formă implementare etc. (conform indicațiilor din contul profesorului);

3. Încărcarea acordului de implementare (copie scanată, format PDF) în contul de profesor, semnat de către cadrul didactic și cu avizul directorului școlii – semnătură și ștampilă.

Pe parcursul unui an școlar, în cadrul aceleiași instituții școlare, un cadru didactic participa la programe, proiecte și/sau competiții din cadrul a maximum două discipline și la o activitate în Școala Altfel.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la office@jaromania.org sau 021 31 231 94.

Informațiile despre activitatea JA din anul școlar 2019-2020 sunt disponibile la https://jar.ro/factbook