Apeluri naţionale

Acreditare Erasmus 2020

              Sunt publicate pe site-ul www.erasmusplus.ro informaţii privind acreditarea Erasmus+: https://www.erasmusplus.ro/stire/vrs/IDstire/783.

Apelul naţional și Apelul European pentru acreditare sunt  disponibile la următoarea adresă: https://www.erasmusplus.ro/documente-candidatura.

Acreditarea Erasmus este un instrument pentru organizațiile din sectoarele educația adulților, formarea profesională (VET) și educație școlară care doresc să se implice în proiecte și activități de schimb și cooperarea transfrontalieră. Organizațiile acreditate Erasmus vor avea acces simplificat la oportunitățile de finanțare în cadrul Acțiunii Cheie 1 în cadrul viitorului Program 2021-2027.

Obținerea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a realizat un plan de implementare a activităților de mobilitate de înaltă calitate ca parte a efortului mai larg de dezvoltare și internaționalizare a organizației. Acest plan se numește Plan Erasmus și este o parte cheie a solicitării de acreditare Erasmus.

Organizațiile aplicante pot solicita:

ü  Acreditare Erasmus individuală pentru organizația lor sau

ü  Acreditare Erasmus pentru coordonatorii consorțiului de mobilitate, nefiind cerută o experiență anterioară în Programul Erasmus+ 2014 - 2020.

Organizațiile care dețin în prezent o Cartă de mobilitate Erasmus+ în domeniul formării profesionale - VET își pot transfera acreditarea în viitorul Program, prin aplicarea la acest apel, având o specificitate proprie.

Termenul limită pentru depunerea candidaturii este 29.10.2020, ora 13.00 (ora României).

Mai multe detalii gasiti la urmatoarea adresă: https://www.erasmusplus.ro/evenimente.

Informații necesare pot fi găsite pe site-urile:

·        https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/calls/2020-erasmus-accreditation (în limba engleză);

·        https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/calls/2020-erasmus-accreditation_ro (în limba română).